Bezorgen

Je bestelling wordt door middel van PostNL bij je thuis bezorgd. JewelandWatch.com vindt het van belang dat deze waardevolle producten goed worden afgeleverd, daarom zal onze volledige naam nooit getoond worden op de buitenzijde van jouw pakket. Wil je jouw bestelling op een ander adres ontvangen? Geen enkel probleem! Tijdens het plaatsen van je bestelling kun je een ander afleveradres invullen. Wanneer je niet thuis bent, wordt het pakket de volgende dag nogmaals bij je aangeboden. Wanneer je bij een tweede bezorgpoging niet thuis bent, zal PostNL je schriftelijk kennisgeven dat je het pakket op het postkantoor binnen drie weken kunt afhalen. Bij het afhalen van een pakket op het postkantoor zal om je legitimatiebewijs worden gevraagd. Wanneer het pakket binnen drie weken niet wordt afgehaald op het postkantoor gaat de zending retour naar de afzender.

 

WAT TE DOEN BIJ...

Een niet geleverd pakket?
Wij vinden het erg vervelend dat je pakket niet (tijdig) is geleverd. Neem 5 dagen na verzending contact op met JewelandWatch.com en maak een melding van het feit dat je nog geen pakket hebt ontvangen. Na jouw melding gaan wij direct contact opnemen met PostNL en verdere navraag doen. Wij beschouwen het pakket, 10 werkdagen na de melding, als verloren. JewelandWatch.com zal dan jouw product(en) opnieuw verzenden. 

 

Afgeleverde goederen met een beschadiging?
Wij willen je vragen om het horloge of sieraad te retourneren wanneer deze tijdens de verzending kapot is gegaan of niet meer functioneert. JewelandWatch.com voorziet je, na ontvangst van het beschadigde product, zo snel mogelijk van een nieuw horloge of sieraad. Indien vervangen niet meer mogelijk is, stellen we je daarvan op de hoogte en krijg je jouw geld retour. 

 

Een geannuleerde bestelling?
Wanneer blijkt dat een creditcard geregistreerd staat als gestolen, kan JewelandWatch.com een bestelling annuleren. Eveneens wanneer een product niet voorradig blijkt te zijn, kan JewelandWatch.com je bestelling tijdelijk annuleren. Wanneer je bestelling geannuleerd wordt, zullen wij je daarvan telefonisch of per e-mail op de hoogte stellen en je middels deze weg verder helpen. 

 

Heb je vragen over je bestelling? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij staat van dinsdag tot en met zaterdag van 09.00 - 17.00 uur tot je beschikking. Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij je vriendelijk om je ordernummer bij de hand te houden.